01 235 07 00
|

Quiba

 

 

Mobilna aplikacija QUIBA, ki si jo lahko naložite na Google Play (za uporabnike naprav Android) ali App Store (za uporabnike naprav Apple), je nastala kot elektronska verzija knjige »Kako predpisujemo protimikrobna zdravila v bolnišnicah«, avtorjev prof. dr. Milana Čižmana, dr. med., in prof. dr. Bojane Beović, dr. med., specialistov infektologov z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Verzijo 1.0 aplikacije sta soustvarila takrat še študenta Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani Valentina Ahac in Žiga Zupančič.


QUIBA je enostaven in učinkovit vodič za smotrno predpisovanje protimikrobnih zdravil, ki vsebuje podatke o terapijah in njihovem trajanju glede na diagnozo in/ali povzročitelja (patogen) glede na trenutno veljavne evropske smernice. Aplikacija vsebuje tudi podatke o odmerkih (v primeru normalnega in zmanjšanega ledvičnega delovanja) ter priporočene terapevtske koncentracije nekaterih protimikrobnih učinkovin.


Prednost aplikacije pred knjigo so predvsem redne posodobitve in dostopnost od kjerkoli (aplikacija je dostopna tudi brez internetne povezave). Uporabnik si lahko teme, do katerih pogosto dostopa, označi kot priljubljene, na posamične terapije pa lahko zapisuje svoje komentarje.


S koncem leta 2018 prihaja verzija 2.0 (beta), s katero se selimo na web platformo, tako da bo vsebina dostopna tudi na računalnikih. Prihaja prenovljena oblika in slovenski prevod.

 

 

 

Za verzijo 2.0 iščemo beta testerje. Vas zanima? Javite se na info@quibaguide.com.