01 235 07 00
|

Obvestila

Združitev in obvestilo o novem vodstvu

Po prevzemu leta 2020 je Lenis farmacevtika d. o. o., regionalni distributer specializiranih farmacevtskih izdelkov s celovitimi storitvami, z 31. marcem 2022 zaključil pripojitev družbe Medicopharmacia, d. o. o. v Sloveniji. Združena organizacija nadaljuje poslovanje kot Lenis d. o. o., naše hčerinske družbe pa v 100-odstotni lasti na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter Severni Makedoniji še naprej delujejo pod sedanjim imenom Medicopharmacia.

PREBERI VEČ

QUIBA, vodič za racionalno predpisovanje antibiotikov

Digitalne rešitve postajajo eden izmed ključnih elementov sodobnega zdravstva in ob tem s ponosom sporočamo, da je bila Lenisova aplikacija QUIBA s strani platforme HealthDay.si izbrana kot ena izmed petih najbolj inovativnih digitalnih rešitev v zdravstvu v letošnjem letu.

PREBERI VEČ

Chemotechnique izdaja e-časopis the Patch Tester

Obveščamo vas, da je na voljo spletni časopis the Patch Tester, ki ga izdaja naš dobavitelj Epikutanih testov Chemotechnique.

PREBERI VEČ

Zdravilo SEPTRIN PEDIÁTRICO 8 mg/40 mg/ml peroralna suspenzija

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo SEPTRIN PEDIÁTRICO 8 mg/40 mg/ml peroralna suspenzija, ki vsebuje zdravilni učinkovini trimetoprim in sulfametoksazol.

 
PREBERI VEČ

Zdravilo TRIENTINE DIHYDROCHLORIDE 300 mg kapsule

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo TRIENTINE DIHYDROCHLORIDE 300 mg kapsule, ki vsebuje zdravilno učinkovino trientin.

PREBERI VEČ

Zdravilo CHLORAMPHENICOL 10 mg/g (1 %) mazilo za oko

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo CHLORAMPHENICOL 10 mg/g (1 %) mazilo za oko, ki vsebuje zdravilno učinkovino kloramfenikol.

PREBERI VEČ

Zdravilo HALOPERIDOL NEURAXPHARM FORTE 10 mg/ml peroralna raztopina

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo HALOPERIDOL NEURAXPHARM FORTE 10 mg/ml peroralna raztopina, ki vsebuje zdravilno učinkovino haloperidol.

PREBERI VEČ

Zdravilo HYDROXYCHLOROQUINE SULFATE 200 mg filmsko obložene tablete

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo HYDROXYCHLOROQUINE SULFATE 200 mg filmsko obložene tablete, ki vsebuje zdravilno učinkovino hidroksiklorokin.

PREBERI VEČ

Nova sestava zdravila TARDYFER 80 mg tablete s podaljšanim sproščanjem

Obveščamo vas o novi sestavi zdravila TARDYFER 80 mg tablete s podaljšanim sproščanjem, zaradi katere je spremenjena tudi barva tablet. Tablete sedaj ne bodo več rožnatordeče barve, pač pa oranžnorožnate.

PREBERI VEČ

Zdravilo AKTIFERRIN peroralne kapljice

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo AKTIFERRIN peroralne kapljice, ki vsebuje zdravilni učinkovini železov (II) sulfat in D,L-serin.

PREBERI VEČ

Zdravili EPISTATUS PFS 5 mg oralna raztopina in EPISTATUS PFS 10 mg oralna raztopina

Obveščamo vas, da na trg prihajata novi zdravili EPISTATUS PFS 5 mg oralna raztopina, 4 x 0,5 ml napolnjene brizge in EPISTATUS PFS 10 mg oralna raztopina, 4 x 1 ml napolnjene brizge z zdravilno učinkovino midazolam (v obliki maleata).

PREBERI VEČ

Zdravilo RESINCALCIO

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo RESINCALCIO 15 g prašek za peroralno suspenzijo, ki vsebuje zdravilno učinkovino kalcijev polistirensulfonat.

PREBERI VEČ

Zdravilo ESTRIOL

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo ESTRIOL 0,01% w/w vaginalna krema 80g, ki vsebuje zdravilno učinko estriol.
 

PREBERI VEČ

Zdravilo Lariam

Obveščamo vas, da na trg prihaja zdravilo Lariam 250 mg tablete.
 

PREBERI VEČ

Zdravilo Scopoderm

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo Scopoderm 1,5 mg transdermalni obliž, ki kot zdravilno učinkovino vsebuje skopolamin.

PREBERI VEČ

Zdravilo EMLA 5% krema

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo EMLA 5% krema (2,5% lidokain, 2,5% prilokain) 5g 1x, ki vsebuje zdravilni učinkovini lidokain in prilokain.

PREBERI VEČ

Zdravilo Quilonorm retard

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo Quilonorm retard 450 mg filmsko obložene tablete, ki kot zdravilno učinkovino vsebuje litijev karbonat.

PREBERI VEČ

Zdravilo Tranexamic Acid

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo Tranexamic Acid 500 mg filmsko obložene tablete, ki kot zdravilno učinkovino vsebuje traneksaminsko kislino.

PREBERI VEČ

Zdravilo Rifadin

Obveščamo vas, da na trg prihaja novo zdravilo Rifadin 450 mg obložene tablete, ki kot zdravilno učinkovino vsebuje rifampicin.

PREBERI VEČ

Zdravilo Edemox

Obveščamo vas, da zdravilo Diamox SR 250 mg kapsule s podaljšanim sproščanjem z zdravilno učinkovino acetazolamid zaradi motnje v proizvodnji predvidoma do konca leta ne bo dobavljivo.

PREBERI VEČ