01 235 07 00
|

O NAS

Podjetje Lenis farmacevtika d.o.o. je bilo ustanovljeno v letu 2008 in kmalu zatem pridobilo dovoljenje za opravljanje dejavnosti prometa z zdravili na debelo. Podjetje je specializirano za vnos in uvoz neregistriranih zdravil, nišnih zdravil in zdravil za nova terapevtska področja. Naši kupci so bolnišnične lekarne ter veletrgovci z zdravili na debelo, ki dobavljajo lekarnam in pogodbenim raziskovalnim organizacijam.

 

V letu 2022 smo pripojili hčerinsko družbo Medicopharmacia, d.o.o. v Sloveniji in tako razširili svoje poslovanje še na distribucijo in zastopstvo za inovativna zdravila. 

 

Lenis dobavlja:

 

 

  • registrirana zdravila na recept;
  • zdravila s Seznama nujno potrebnih zdravil za uporabo v humani medicini;
  • interventno uvožena zdravila za potrebe posamičnega zdravljenja;
  • stroškovno učinkovita zdravila, ki v Sloveniji niso več registrirana;
  • nova zdravila, ki še niso registrirana na slovenskem trgu;
  • alternativna zdravila za premostitev motenj v oskrbi z zdravili;
  • primerjalne vzorce za klinične študije.

 

 

Do danes smo trg razširili na večino držav Jugovzhodne Evrope, v skupini Lenis pa je v celotni regiji zaposlenih več kot 50 strokovnjakov iz različnih področij, ki se med seboj odlično dopolnjujejo. Hiter razvoj in uspešnost podjetja sta odgovor na požrtvovalno in kakovostno delo ter prilagajanje trgom. Število naših projektov in idej nenehno narašča; vedno pa smo pripravljeni na nove izzive.

 

 

Ker se zavedamo, da naše stranke opravljajo izjemno pomembno delo, je naš glavni namen, da jim pri oskrbi z zdravili pomagamo z odzivnostjo in enostavnimi postopki naročanja. Storitve opravimo izjemno kakovostno in v najkrajšem možnem času. Ves čas sledimo potrebam javnega zdravja, kar pomeni, da imamo zdravilo pogosto na zalogi še pred povpraševanjem strank. Zagotavljamo optimalne pogoje skladiščenja in transporta, vse v skladu z dobro distribucijsko prakso (GDP) ter dobro proizvodno prakso (GMP).

 

 

Poleg distribucije zdravil za svoje partnerje opravljamo tudi vse ostale storitve: od regulative, farmakovigilance, pridobitve cen in razvrstitev za zdravila, marketinga in prodaje, kakovosti in javnih zadev.